Опозицията във Великобритания се опълчи на Джонсън

Разработват ходове срещу Brexit без споразумение
3 сеп 2019 19:39, Петя Славова
13
Опозицията във Великобритания се опълчи на Джонсън
Снимка: БТА

Лидерът на британските лейбъристи Джереми Корбин заяви днес, че опозиционните партии разработват ходове, с които да попречат на премиера Борис Джонсън да използва свикването на нови избори като средство за налагане на Brexit без споразумение, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Още по темата

След среща с лидерите на другите опозиционни партии Корбин изрази увереност в успеха на плана, който цели да бъде запазен контролът върху работата на парламента и да не се допусне излизане на Обединеното кралство от ЕС без сделка. "Ние сме уверени, че приетият от нас законодателен курс има всички шансове да бъде успешен и работим върху начините, с които да можем да попречим на Борис Джонсън да манипулира изборите, за да наложи Брекзит без сделка", се казва в изявлението на Корбин.

По думите му лейбъристите искат да няма твърд Брекзит, но да има общи избори, така че да се сложи край на бюджетните икономии и да се инвестира в общностите. "Убеден съм,че можем да постигнем и двете [цели]; сега водим дискусии как да постигнем това", заключи лидерът на Лейбъристката партия.

Преди това Джереми Корбин се въздържа да каже категорично, че лейбъристите в Камарата на общините ще подкрепят евентуалния опит на Джонсън за нови избори. "Нека видим какво ще се случи, след като бъде прокаран този законодателен акт", каза той и добави: "Но ако бъдат свикани избори, аз съм напълно готов да се боря."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
10
 
! Отговори
Енгелс преди 4 години
време е пролетариатът в Англия да се опълчи на капиталистите! назрял е момента дето се вика :) целият свят го чака вече 100 години този момент
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо ще пречат на турчина да потурчи Британия?
10
4
 
3
 
! Отговори
Ибн ебн ал кравар преди 4 години
като е демокрация, що има колективни трудови договори. на всички по равно, *** мен це то ви
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеН 7Защо пък да им е ясно? Голяма част от британците не искат да напускат ЕС. Те какво са - празно пространство? Трябва някой да защитава и тяхното становище. Предполагам че Британия все още е демократична държава. Макар че вече започвам да се съмнявам. По - внимателно с точките и запетайките. Крайностите, особено в политиката изобщо не са желателни.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Бре, ама че изказване. Ти си бил голям злодей., бе! Максимално жестоко - сякаш ми говори някой талибан. Остави британците да се оправят както решат, това в крайна сметка си е тяхна работа. Не виждам какъв е твоят зор, че толкова се напъваш. И не се показвай по този начин, не изглежда никак добре.
7
8
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРИТАНИЯ ИМАШЕ 4 ГОДИНИ ДА НАПУСНЕ ЕС!! А ТЕЗИ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ОСТАНЕ!!!Е НЯМА ДА ОСТАНЕ В ЕС И ТОЧКА!!!КАКТО СЕ Е ПРИСЪЕДИНИЛА БРИТАНИЯ КЪМ ЕС ТАКА МОЖЕ И ДА ГО НАПУСНЕ!!!ДА ИМ Е ЯСНО НА ВСИЧКИ КОИТО ИСКАТ БРИТАНИЯ В ЕС, ЧЕ ТЯ НЯМА ДА ОСТАНЕ В ЕС И ТОЧКА!
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Някой много обича да използва думичката ***, когато се изказва за хора с които не е съгласен или не харесва. Преди време беше нарекъл Меган Маркъл гнида.Този човек като нищо може да си ти.Добре би било да внимаваш какви думички използваш когато говориш за други хора. Ако бях толкова безцеремонна като теб щях да изплюя тази дума по твой адрес но ще си го спестя защото няма да мога да видя физиономията ти. Сигурно щях да се накефя ако можех да те видя. Така че внимавай с думите
5
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джонсън трябва да действа бързо и максимално жестоко, Великобритания няма място в ЕС. Опозицията да се разстреля или обработи с новичок.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяло лято ,албиона мисли върху театрото.Още при Мей се видя,че вкупом се стремят да подложат диненакора на европата.Измислили са добрестратегията,щом и Корбин взима роля.Корбин неказва нищо"-Ще се боря".Мито и аз се боря.Само Юнкер е в състоя-ние да отиграе тяхната топка.Мисля си,че ще има ново продължение,което щепровали процесите в съюза .Фараж щеунищожи всичко.
3
6
 
2
 
! Отговори
Джонсън преди 4 години
Е симпатяга...къв е тоз илюминат на снимката бе.....?
2
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БоДжо ще смачка европродажниците като ***.
1
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете микрофона на комуниста Корбин демокрация е.